Slovenija
    |         |      I. Izjava o varstvu osebnih podatkov za predstavnike, vodje prodaje in regionalne direktorje

  II. Izjava o varstvu osebnih podatkova za strance

  III. Kako uporabljamo piškotke
  IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV ZA PREDSTAVNIKE, VODJE PRODAJE IN REGIONALNE DIREKTORJE

  1. Kdo je odgovoren za vaše osebne podatke?
   Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja za osebne podatke članov Kluba Avon, Sales Leaderjev (vodij teamov), vodij prodaje in regionalnih direktorjev podjetja Avon. Sklicevanje na »podjetje Avon«, »nas«, »mi« ali »naš« v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov se bere kot Avon d.o.o. (Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenia), ki je upravljavec vaših osebnih podatkov. To pomeni, da bo namene in načine obdelave vaših osebnih podatkov odločilo podjetje Avon.

   Odvisno od vaše vloge lahko vaše osebne podatke obdelajo tudi vodje prodaje in regionalni direktorji kot neodvisni upravljavci vaših osebnih podatkov. To pomeni, da lahko vodje prodaje in regionalni direktorji, neodvisno od poslovanj podjetja Avon, obdelajo vaše osebne podatke za namene in na načine, ki jih določijo oni. Na primer, vaše osebne podatke lahko obdelajo vodje prodaje in regionalni direktorji, da si s tem omogočijo podporo vašemu poslovanju v podjetju Avon. Vodje prodaje in regionalni direktorji bodo na splošno uporabili vaše osebne podatke na način, ki je v skladu s to izjavo o varstvu osebnih podatkov. Če vaše osebne podatke uporabijo na drugačen način, vam morajo zagotoviti nadaljnje informacije o varstvu osebnih podatkov, da upoštevajo svoje lastne pravne obveznosti na podlagi zakonodaje o varstvu podatkov.

  2. Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas
   Termin »osebni podatki« v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov zajema podatke, ki se nanašajo na vas in nam omogočajo, da vas identificiramo neposredno ali v kombinaciji z drugimi podatki, ki jih lahko imamo. Te podatke pridobimo neposredno od vas ali od predstavnikov, vodij prodaje oziroma regionalnih direktorjev, ki nam jih lahko zagotovijo.
   O vas lahko zberemo naslednje osebne podatke:
   • vaše ime in kontaktne podatke (naziv, priimek, ime, drugo ime ali imena, poštni naslov, alternativni naslov za dostavo, elektronski naslov, telefonske številke).
   • Vaš datum rojstva.
   • Vaše bančne podatke.
   • Podatke o vaših nakupih pri podjetju Avon, evidence provizij in popustov ter vaše podatke o liniji poročanja kot tudi podatke o vaših preferencah do določenih vrst izdelkov.
   • Vašo komunikacijo z nami (na primer vašo elektronsko pošto, pisma, klice ali objave in sporočila na družbenih medijih. To lahko vključuje komunikacijo z drugimi neodvisnimi trgovskimi predstavniki podjetja Avon, kot so vodje prodaje in regionalni direktorji, ki si jih delimo).
   • Podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran ali našo mobilno aplikacijo. Na naši spletni strani in v mobilnih aplikacijah uporabljamo piškotke in druge podobne tehnologije (kot so lokalni predmeti v skupni rabi (LSO) Flash in merilne kode). Piškotki so podatki, ki jih vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika. Omogočajo vam premikanje po naši spletni strani ali aplikaciji ter nam dopuščajo zagotavljanje funkcij, kot je na primer ta, da na naši spletni strani ostanete vpisani. Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke in kako jih lahko odstranite, preberite naš pravilnik glede piškotkov.
   • Preverjanje identitete in kreditne sposobnosti (z uporabo agencije za poročanje o boniteti potrošnikov)

  3. Kako in zakaj uporabljamo zbrane osebne podatke (in na kakšni pravni osnovi)?
   Vaše osebne podatke za naslednje namene:

   • Za izpolnitev vaših naročil, zagotovitev ustrezne provizije, popustov in spodbud ter upravljanje vašega predstavniškega računa
   Ko vi naročite pri nas, uporabimo vaše osebne podatke, da izpolnimo to naročilo in zagotovimo ustrezne provizije, znižanja, popuste in spodbude. Namen tega je izpolniti našo pogodbeno obveznost do vas. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za izvedbo preverjanja identitete, preden vam zagotovimo posojilo za naše izdelke in za preverjanje kreditne sposobnosti za vložitev ali obrambo kakršnega koli pravnega zahtevka, vključno z izterjavo vsakega vašega dolga, da bi izpolnili svoje poslovne interese za zagotovitev, da lahko ustrezno izvajamo svoje zakonske pravice.

   • Za komuniciranje in upravljanje našega razmerja z vami
   Z vami lahko stopimo v stik z elektronsko pošto, sporočilom SMS ali po telefonu zaradi upravnih ali operativnih razlogov, na primer, da vam pošljemo potrdilo glede vašega naročila in plačil. Namen tega je izpolniti naše zakonite poslovne interese pri deljenju ustreznih podatkov z vami in vam zagotoviti, da ste na tekočem s svojimi naročili.

   • Za personalizacijo in izboljšanje vaše predstavniške izkušnje
   Vaše osebne podatke lahko uporabimo za prilagoditev naših storitev vašim potrebam in željam in da vam zagotovimo personalizirano predstavniško izkušnjo. Na primer obvestite nas lahko, kam želite, da vam dostavimo vaše naročilo.Zbiramo lahko podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran. S tem izpolnjujemo naše poslovne interese, da vam pokažemo izdelke, ki bodo za vas najbolj koristni, in da vam kar se da učinkovito odgovorimo na vsa zastavljena vprašanja.

   • Da vas obvestimo o izdelkih in ponudbah, ki so vam morda všeč
   Da bi vam pomagali pri nakupu ali prodati izdelke podjetja Avon vašim strankam, lahko glede naših izdelkov in ponudb stopimo z vami v stik z elektronsko pošto, sporočilom SMS ali po telefonu. Podatke, ki jih imamo o vas (vključno z vašo zgodovino nakupov), lahko uporabimo za gradnjo profila o vaših preferencah in da vam pošljemo izdelke ter ponudbe, prilagojene vam, da zagotovimo, da poslujemo kar se da učinkovito. Če od nas ne želite prejemati tržne komunikacije, nas obvestite ali pa v tržnih elektronskih poštah uporabite povezavo za »odjavo«.

   • Da bi izboljšali svoje storitve, izpolnili svoje upravne namene in zaščitili svoje poslovne interese
   Poslovni nameni, za katere bomo uporabili vaše osebne podatke, vključujejo računovodstvo, zaračunavanje, revizijo, preverjanje identitete, odkrivanje prevar, zdravje in varnost, varnostne in pravne namene, statistične in tržne analize, preizkušanje sistemov, vzdrževanje in razvoj. To bo vključevalo uporabo vaših osebnih podatkov za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti, na primer naše obveznosti vodenja davčnih evidenc. Če ni nobene posebne pravne obveznosti, ki bi jo morali izpolniti, te osebne podatke obdelamo, da izpolnimo naše zakonite interese za upravljanje podjetja in skrbimo, da so naše evidence točne ter posodobljene.

   Če ste član Kluba Avon, Sales Leaderj (vodja teama), vodja prodaje ali regionalni direktor, lahko podjetje
   Avon uporabi vaše osebne podatke, poleg zgoraj navedenih namenov, za podporo poslov drugih predstavnikov in vodij prodaje ter še zlasti za poročanje podatkov o uspešnosti prodaje.Če nasprotujete uporabi svojih osebnih podatkov za izpolnitev katerega koli izmed zgoraj navedenih namenov, nas obvestite. Čeprav je vaša odločitev za posredovanje vaših osebnih podatkov podjetju Avon na splošno prostovoljna, podjetje Avon morda ne bo moglo izpolniti nekaterih namenov, navedenih v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, če določenih podatkov ne zagotovite. Na primer, vedeti moramo vaše ime in poštni naslov, preden vam lahko pošljemo izdelke, vedeti moramo tudi vaše podatke o plačilu, da lahko sprejmemo vaša plačila, ko kupite izdelke.

  4. Kako lahko delimo ali prenašamo zbrane podatke
   Vaše osebne podatke lahko delimo:
   • s strankami podjetja Avon;
   • z vodjami prodaje in regionalnimi direktorji podjetja Avon;
   • z drugimi družbami iz skupine Avon (za seznam teh družb pojdite na spletno stran);
   • z dobavitelji, ki nam posredujejo storitve, s čimer nam pomagajo poslovati in izboljšati naše storitve ter vaše neodvisne predstavniške izkušnje (kot so agencije za poročanje o boniteti potrošnikov, ki za nas izvajajo preverjanja kreditne sposobnosti in identitete); in
   • z vladnimi organi.
   Ta delitev bo namenjena zgoraj navedenim namenom ali izpolnitvi določenih pravnih obveznosti, ki jih moramo upoštevati.

   Avon uporablja ustrezne zaščitne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki se prenesejo v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora, za katere se šteje, da zagotavljajo nižjo raven varstva osebnih podatkov. Standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, in drugi pravno sprejemljivi mehanizmi prenosa so vzpostavljeni z našim ponudnikom e-poštnih sistemov ter informacijsko podporo in ponudniki vzdrževanja informacijskih sistemov. Za zaščito osebnih podatkov predstavnikov, ki je posredovan naši matični družbi, je Avon Products Inc. zavezanec po Zasebnostnem ščitu EU-ZDA. Za več informacij obiščite https://www.avonworldwide.com/privacy-shield.html in www.privacyshield.gov ali se obrnite na nas z uporabo spodnjih podrobnosti, da si ogledate kopijo ustreznih zaščitnih ukrepov.

   Če se preko naše spletne strani odločite navesti povezavo do spletne strani tretjih oseb, lahko tretje osebe zbirajo podatke o vaši uporabi naše spletne strani. Prav tako lahko tretje osebe zbirajo podatke, če se odločite komunicirati z vsebinami podjetja Avon na družbenih medijih. Podatke, ki jih zberejo storitve družbenih omrežij tretjih oseb, urejajo pravilniki o zasebnosti teh tretjih oseb. Če vas je na spletno stran tretje osebe napotilo podjetje Avon, podjetje Avon ni odgovorno za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jih izvede katera koli tretja oseba.

  5. Kako dolgo zadržujemo vaše osebne podatke
   Podjetje Avon bo vaše osebne podatke uporabljalo in hranilo, dokler boste družabnik podjetja Avon in nato dokler se ne izteče potreben čas za upoštevanje vseh tekočih obveznosti, ki jih lahko imamo (npr. hranjenje podatkov za namene računovodstva), ali za dano obdobje za vložitev ali obrambo vseh pravnih zahtevkov. Če želite natančnejši časovni okvir, stopite v stik z nami. Prenehali bomo z obdelavo vaših podatkov za neposredno trženje, vključno s profiliranjem dejavnosti, če nasprotujete takšni obdelavi vaših osebnih podatkov ali če umaknete svoje soglasje za obdelavo, če je bilo vaše soglasje predhodno pridobljeno.

  6. Vaše odgovornosti
   Da zagotovimo, da so vaši osebni podatki posodobljeni, nas pravočasno obvestite glede kakršnih koli sprememb vaših osebnih podatkov.
   • Kot neodvisni trgovski predstavnik ste pravno odgovorni za osebne podatke, ki jih imate v času trajanja svojega poslovanja in pripadajo strankam, predstavnikom, vodjam prodaje, regionalnim direktorjem in katerim koli drugim posameznikom. Soglašate, da boste upoštevali vse veljavne zakonodaje o varstvu podatkov v zvezi z osebnimi podatki, ki ste jih zbrali, prejeli, obdelali in shranili. Za namene, ki se ne skladajo s to izjavo o varstvu osebnih podatkov, ne boste uporabili nobenih osebnih podatkov.

  7. Dodatne informacije za bodoče člane Kluba
   V kolikor svoje osebne podatke posredujete Avonu ali Avonovemu članu Kluba/Sales Leaderju / Zone Manageru z namenom iskanja informacij o včlanitvi v klub Avon, so vaši podatki lahko posredovani Avonu ali Avonovim članom Kluba/Sales Leaderjem / Zone Managerjem le z namenom kontaktiranja in predstavitvijo možnosti postati član Kluba. Kontaktirani ste lahko preko e-pošte, telefona, SMSov, MMSov in družbenih omrežij. V kolikor se ne odločite postati član Kluba Avon, bo Avon vaše osebne podatke izbrisal v roku 90 dni.

  8. Vaše pravice
   Pravico imate zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih imamo, in popraviti vse svoje nepravilne osebne podatke, ki jih imamo.
   Lahko imate tudi pravico do omejitve obdelave svojih osebnih podatkov, prenosa svojih osebnih podatkov drugemu upravljavcu ali do izbrisa svojih osebnih podatkov.

   Če imate težavo ali pritožbo glede načina obravnave svojih osebnih podatkov, stopite v stik z nami. Če težave ne bomo mogli razrešiti, stopite v stik s svojim lokalnim organom za zasebnost podatkov.

   V kolikor se želite odjaviti s seznama prejemnikov elektronskih sporočil preko telefona, SMS-a, Viber sporočila ali kateregakoli družbenega omrežja, bo Avon vašo zahtevo uredil v roku 72 ur.

  9. Kako stopiti v stik z nami
   Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali zahteve v zvezi s to izjavo o zasebnosti, se obrnite na nas po elektronski pošti na varstvo.podatkov@avon.com ali pa pišite našemu oddelku za pomoč strankam info@avon.si (Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenia).

  10. Spremembe te izjave o varstvu osebnih podatkov
   Od časa do časa lahko spremenimo to izjavo o varstvu osebnih podatkov. Vsako novo različico navedene izjave bomo objavili na naši spletni strain.
  IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV ZA STRANKE

  1. Kdo je odgovoren za vaše osebne podatke?
   Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja za osebne podatke strank podjetja Avon, pri čemer podjetju Avon posredujete svoje osebne podatke sami ali pa to stori vaš predstavnik podjetja Avon. Sklicevanje na »podjetje Avon«, »nas«, »mi« ali »naš« v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov se bere Avon d.o.o. (Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenia). Če so bili vaši osebni podatki posredovani podjetju Avon, smo lahko mi upravljavci vaših osebnih podatkov. Vaš predstavnik podjetja Avon je upravljavec vaših osebnih podatkov. Predstavniki podjetja Avon so neodvisni in niso v službenem razmerju s podjetjem Avon. Podjetje Avon ni odgovorno, če predstavniki uporabljajo osebne podatke. To pomeni, da bodo predstavniki, neodvisno od poslovanj podjetja Avon, obdelali vaše osebne podatke za namene in na načine, ki jih določijo oni, vključno za svoje lastne tržne namene. Na splošno bodo neodvisni predstavniki podjetja Avon vaše osebne podatke uporabili na način, ki je v skladu s to izjavo o varstvu osebnih podatkov. Če vaše osebne podatke uporabijo na drugačen način, vam morajo zagotoviti nadaljnje informacije o varstvu osebnih podatkov, da upoštevajo svoje lastne pravne obveznosti na podlagi zakonodaje o varstvu podatkov.

  2. Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas
   Termin »osebni podatki« v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov zajema podatke, ki se nanašajo na vas in nam omogočajo, da vas identificiramo neposredno ali v kombinaciji z drugimi podatki, ki jih lahko imamo. Te podatke pridobimo neposredno od vas ali od predstavnikov, ki nam jih lahko zagotovijo. O vas lahko zberemo naslednje osebne podatke:

   • vaše ime in kontaktne podatke (naziv, priimek, ime, drugo ime ali imena, poštni naslov, elektronski naslov, telefonske številke).
   • Vaš datum rojstva.
   • Podatke o vaših nakupih pri podjetju Avon in podatke o vaših preferencah do določenih vrst izdelkov.
   • Vašo komunikacijo z nami (na primer vašo elektronsko pošto, pisma, klice ali objave in sporočila na družbenih medijih).
   • Podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran ali našo mobilno aplikacijo.
   • Podatke o vašem načinu uporabe naše spletne strani z uporabo piškotkov ali podobnih identifikatorjev.

   Piškotki so podatki, ki jih vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika. Omogočajo vam premikanje po naši spletni strani in nam dopuščajo zagotavljanje funkcij, kot je na primer ta, da ostanete vpisani na naši spletni strani. Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke in kako jih lahko odstranite, preberite našo politiko glede piškotkov.

  3. Kako in zakaj uporabljamo zbrane osebne podatke (in na kakšni pravni osnovi)?
   Vaše osebne podatke za naslednje namene:

   • Da vas obvestimo o izdelkih in ponudbah, ki so vam morda všeč
   Če ste se prijavili na elektronske novice podjetja Avon ali v preteklosti že kaj kupili od nas, vam lahko pošljemo elektronska sporočila, SMS / MMS ali vas kontaktirajo po telefonu o naših izdelkih in ponudbah. Podatke, ki jih imamo o vas (vključno z vašo zgodovino nakupov), lahko uporabimo za gradnjo profila o vaših preferencah in da vam pošljemo izdelke ter ponudbe, prilagojene vam. Na spletu lahko vidite tudi oglase, povezane z izdelki podjetja Avon, ki temeljijo na podatkih, ki jih imamo o vas. Namen tega je izpolniti naše poslovne interese za učinkovito trženje naših izdelkov. Če od nas ne želite prejemati tržne komunikacije (npr. elektronske pošte), nas obvestite. Če boste komunicirali s podjetjem Avon z objavljanjem ali pošiljanjem sporočil na družbenih omrežjih, lahko uporabimo osebne podatke, ki so v ta namen vključeni v družbena omrežja.

   • Da bi izboljšali svoje storitve, izpolnili svoje upravne namene in zaščitili svoje poslovne interese
   Poslovni nameni, za katere bomo uporabili vaše osebne podatke, vključujejo računovodstvo, zaračunavanje, varnostne in pravne namene, statistične in tržne analize, preizkušanje sistemov, vzdrževanje in razvoj. To bo vključevalo uporabo vaših osebnih podatkov za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti, na primer naše obveznosti vodenja evidenc za davčne in revizijske namene. Če ni nobene posebne pravne obveznosti, ki bi jo morali izpolniti, te osebne podatke obdelamo, da izpolnimo naše zakonite interese za upravljanje podjetja in skrbimo, da so naše evidence točne ter posodobljene.

   Če nasprotujete uporabi svojih osebnih podatkov za izpolnitev katerega koli izmed zgoraj navedenih namenov, nas obvestite. Čeprav je vaša odločitev za posredovanje vaših osebnih podatkov podjetju Avon na splošno prostovoljna, podjetje Avon morda ne bo moglo izpolniti nekaterih namenov, navedenih v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, če določenih podatkov ne zagotovite. Na primer, brez navedenega poštnega naslova vam ne bomo mogli poslati izdelkov.

  4. Kako lahko delimo ali prenašamo zbrane podatke
   Vaše osebne podatke lahko delimo:
   • s predstavniki podjetja Avon, vodjami prodaje podjetja Avon in regionalnimi direktorji podjetja Avon;
   • z drugimi družbami iz skupine Avon (za seznam teh družb pojdite na spletno stran);
   • z dobavitelji, ki nam zagotavljajo storitve, s čimer nam pomagajo poslovati in izboljšati naše storitve ter vaše družabniške izkušnje; in
   • z vladnimi organi.
   Ta delitev bo namenjena zgoraj navedenim namenom ali izpolnitvi določenih pravnih obveznosti, ki jih moramo upoštevati.

   Podjetje Avon uporablja primerne zaščitne ukrepe za varstvo osebnih podatkov, prenesenih v države izven Evropskega gospodarskega prostora, za katere velja, da naj bi zagotavljale nižjo stopnjo varstva osebnih podatkov. Standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, so sklenjene z našim ponudnikom sistema elektronske pošte in podporo za IT ter izvajalci za vzdrževanje sistema IT. Stopite v stik z nami preko podatkov, navedenih spodaj, za dvojnik ustreznih zaščitnih ukrepov.

  5. Kako dolgo zadržujemo vaše osebne podatke
   Podatke o obdelavi naročila bo podjetje Avon zadržalo 10 letali do zaključka davčnega nadzora, katero izmed teh nastopi pozneje. Podjetje Avon lahko uporabi vaše osebne podatke, medtem ko sodelujete s podjetjem Avon. Pri odločanju, kako dolgo obdržati osebne podatke po prenehanju vašega sodelovanja s podjetjem Avon, upoštevamo vse tekoče obveznosti, ki jih lahko imamo (npr. hranjenje podatkov za namene računovodstva), ali za obdobje za vložitev ali obrambo vseh pravnih zahtevkov. Če želite natančnejši časovni okvir, stopite v stik z nami. Prenehali bomo z obdelavo vaših podatkov za neposredno trženje, vključno z dejavnostjo profiliranja, če nasprotujete takšni obdelavi vaših osebnih podatkov ali če umaknete svoje soglasje za obdelavo, če je bilo vaše soglasje predhodno pridobljeno.

  6. Dodatne informacije za bodoče člane Kluba
   V kolikor svoje osebne podatke posredujete Avonu ali Avonovemu članu Kluba/Sales Leaderju / Zone Manageru z namenom iskanja informacij o včlanitvi v klub Avon, so vaši podatki lahko posredovani Avonu ali Avonovim članom Kluba/Sales Leaderjem / Zone Managerjem le z namenom kontaktiranja in predstavitvijo možnosti postati član Kluba. Kontaktirani ste lahko preko e-pošte, telefona, SMSov, MMSov in družbenih omrežij. V kolikor se ne odločite postati član Kluba Avon, bo Avon vaše osebne podatke izbrisal v roku 90 dni.

  7. Vaše pravice
   Pravico imate zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih imamo, in popraviti vse svoje nepravilne osebne podatke, ki jih imamo. Lahko imate tudi pravico do omejevanja obdelave svojih osebnih podatkov, prenosa svojih osebnih podatkov drugemu upravljavcu ali do izbrisa svojih osebnih podatkov.
   Če imate težavo ali pritožbo glede načina obravnave svojih osebnih podatkov, stopite v stik z nami. Če težave ne bomo mogli razrešiti, stopite v stik s svojim lokalnim organom za zasebnost podatkov.
   V kolikor se želite odjaviti s seznama prejemnikov elektronskih sporočil preko telefona, SMS-a, Viber sporočila ali kateregakoli družbenega omrežja, bo Avon vašo zahtevo uredil v roku 72 ur.

  8. Kako stopiti v stik z nami
   Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali zahteve v zvezi s to izjavo o zasebnosti, se obrnite na nas po elektronski pošti na varstvo.podatkov@avon.com ali pa pišite našemu oddelku za pomoč strankam info@avon.si (Letališka cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenia).


  9. Spremembe te izjave o varstvu osebnih podatkov
   Od časa do časa lahko spremenimo to izjavo o varstvu osebnih podatkov. Vsako novo različico navedene izjave bomo objavili na naši spletni strain.