Slovenija
    |         |    

ZADNJA POSODOBITEV: Februar, 2013


DOLOČILA O PIŠKOTKIH


Ta Določila o piškotkih opisujejo različne vrste piškotkov, ki jih lahko srečate na spletni strani, iz katere dostopate do teh Informacij o piškotkih (“Spletna stran”) in upravljanje z njimi. Ta Določila o piškotkih se lahko spremenijo v katerem koli trenutku. Prosimo vas, da si ogledate “ZADNJO POSODOBITEV” na vrhu te strani in se seznanite z datumom zadnje revizije Določil o piškotkih. Vse spremembe teh Določil o piškotkih začnejo veljati v trenutku objave le teh na spletni strani ali preko nje.


KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo na vaš računalnik ali napravo, ko obiščete spletno mesto. Piškotke lahko dodaja lastnik spletnega mesta ali tretja oseba. Večinoma se uporabljajo zaradi delovanja ali boljšega, bolj učinkovitega delovanja spletnih strani. Spletne strani, ki lahko berejo in zapisujejo te datoteke, omogočajo prepoznavanje vaše identitete in shranjevanje pomembnih podatkov, ki bodo pripomogli k vaši lažji uporabi in brskanju po spletni strani. Nekateri piškotki, imenovani 'piškotki seje’, se ob koncu brskanja izbrišejo iz vašega računalnika ali naprave. Drugi piškotki, imenovani ‘stalni piškotki’, se shranijo na vašem računalniku ali napravi do naslednje seje brskanja.


KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Spodaj so navedene različne vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na Spletni strani. Piškotke lahko razdelimo na 4 osnovne vrste. Nujno potrebni piškotki. Ti piškotki so nujni za delovanje spletne strani in omogočajo, da se po njej sprehajate ter uporabljate njene storitve in možnosti. Brez teh piškotkov Spletna stran ne deluje tako gladko, kot bi si želeli, spletna stran ali določene storitve in možnosti, ki jih iščete, pa lahko niso na voljo. V spodnji tabeli so navedeni nekateri primeri:

Vrsta piškotkaOpis
Nakupovalna košaricaTi piškotki omogočajo, da predmeti, ki ste jih dali v košarico, v njej ostanejo, ko se želite odjaviti.
Uporabniški IDPiškotki za uporabniški ID zagotavljajo, da se vam prikažejo zgolj vaši podatki in zagotavljajo vašo prijavo na Spletno stran zato, da ni potrebno neprestano prijavljanje na vsako posamezno stran.
VarnostVarnostni piškotki se uporabljajo za varnostni nadzor in preverjanje.

Piškotki zmogljivosti.
Ti piškotki zbirajo podatke o tem, kako obiskovalci uporabljajo Spletno stran. Zbrani podatki so anonimni in služijo zgolj za izboljšanje delovanja Spletne strani. Ti piškotki nam, na primer, pokažejo najbolj obiskane strani na Spletni strani, pomagajo pri shranjevanju kakršnih koli težav, ki jih imajo obiskovalci na Spletni strani in pokažejo ali je naše oglaševanje učinkovito ali ne. To nam omogoča videti splošni uporabniški vzorec uporabe Spletne strani in ne individualne uporabe. V spodnji tabeli so navedeni nekateri primeri:

Vrsta piškotka OpisUpravljanje s piškotki
Google AnalyticsPiškotki storitve Google Analytics zbirajo statistične podatke zaradi izboljšanja predstavitve in navigacije po Spletni strani.več
Adobe OmniturePiškotki storitve Adobe Omniture zbirajo statistične podatke zaradi izboljšanja predstavitve in navigacije po Spletni strani.več

Funkcionalni piškotki.
Ti piškotki omogočajo Spletni strani, da si zapomni vaše izbire, uporabljene na tej Spletni strani. S pomočjo teh piškotkov lahko oblikujemo naprednejše in uporabnikom bolj prilagojene možnosti, lahko si, na primer, zapomnijo vaše privolitve in zavrnitve tržnih elektronskih sporočil. S temi piškotki si lahko Spletna stran zapomni vnesene spremembe glede velikosti besedila, črk in drugih delov Spletne strani, ki jih lahko prilagajate. Uporabijo se lahko tudi za omogočanje storitev, ki ste jih želeli, na primer ogled posnetka ali vstavljanje komentarjev na blog. Podatki, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimni in na morejo slediti vašemu brskanju na drugih spletnih mestih. V spodnji tabeli so navedeni nekateri primeri:

Vrsta piškotkaOpis
JezikPiškotki za jezik se uporabijo za shranjevanje vašega izbranega jezika in prikaz možnosti za popravek.
LokacijaVaš približen naslov (mesto, država, poštna številka), ki se določi na podlagi IP naslova, se shrani zaradi samodejne izbire prave države ter zaradi prikaza prodajnih mest in predstavitvenih dni na vašem območju.
Referenčna spletna stranReferenčna spletna stran (stran, ki ste jo obiskali pred našo Spletno stranjo) se lahko shrani zaradi boljšega razumevanja vaših izbir.
Zadnji obisk in aktivnostDatum zadnjega obiska in aktivnosti ter ostali podatki se shranijo zato, da vas lahko seznanimo z novostmi, ki "so se spremenile na spletni strani od vašega zadnjega obiska" ter zaradi boljšega razumevanja vaših izbir.
Nedavno ogledani posnetkiDatum in naslov nedavno ogledanega posnetka se shrani zaradi boljšega razumevanja vaših izbir.
Flash piškotkiFlash piškotki se uporabljajo za omogočanje predvajanja zvočnih in prikaznih vsebin.
Zgodovina straniPiškotki za zgodovino strani se uporabljajo za sledenje nizu strani, ki ste jih obiskali. Če se vam med obiskom Spletne strani pojavi sporočilo o napaki, se ta podatek shrani v datoteko z dnevnikom za poročanje in reševanje napak.

Piškotki za ciljanje ali oglaševanje.
Pri oglaševanju na naši Spletni strani nam lahko pomagajo tretja oglaševalska podjetja. Ta podjetja lahko namestijo in prepoznajo edinstven piškotek na vašem računalniku ali napravi. Ti piškotki se uporabljajo za pošiljanje tistih oglasov, ki so za vaš in vaše interese bolj zanimivi. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov oglasa in kot pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske akcije. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta podatek delijo z drugimi, na primer, oglaševalskimi podjetji.
V kolikor podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, vsebujejo osebne podatke, tudi za Določila o piškotkih veljajo določila naše Izjave o varovanju osebnih podatkov več.


KAKO UPRAVLJAM S PIŠKOTKI?

Piškotke iz Spletne strani lahko zavrnete ali sprejmete v vsakem trenutku tako, da aktivirate nastavitev v vašem brskalniku. Postopek za omogočanje ali onemogočanje piškotkov lahko najdete na spletnem mestu vašega spletnega brskalnika, do katerega dostopate preko okna za pomoč. Podatke, ki se tičejo najpogosteje uporabljenih spletnih brskalnikov lahko najdete tudi na naslednji spletni strani, ki ni povezana z Avonom: več. Prosimo vas, da se zavedate, da vse možnosti Spletne strani morda ne bodo delovale pravilno, če so piškotki onemogočeni.


POVEZANE TEHNOLOGIJE

Lokaln pomnilniški objekti:
Mi in naši ponudniki storitev lahko uporabljamo Flash lokalne pomnilniške objekte (“Flash LSO-je”) v nekaterih primerih tudi zato, da vas prepoznamo in v spominu ohranimo, kar je v vaši nakupovalni košarici. Flash LSO-ji se razlikujejo od piškotkov po količini in vrsti shranjenih podatkov. Poleg tega ne morete vplivati na, izbrisati ali onemogočiti Flash LSO-je iz brskalnika. Za več informacij o Flash LSO-jih in če želite izvedeti kako jih nadzirati, kliknite na podporno stran za Flash Player in izberite Global Storage Settings Panel in sledite navodilom. Če si želite ogledati Flash LSO—e na vašem računalniku, pojdite na Website Storage Settings Panel in sledite navodilom za ogled in, po vaši izbiri, izbris katerega koli določenega Flash LSO-ja.

Piksel oznake in druga tehnologija:
Čisti GIFi so drobne grafike s posebno oznako, katerih funkcija je podobna funkciji piškotkov. Vendar so, nasprotno od piškotkov, ki so shranjeni na trdem disku vašega računalnika, čisti GIFi nevidno vgrajeni na spletne strani. Mi lahko uporabljamo čiste GIFe (znane tudi kot spletne svetilnike, spletne hrošče ali piksle) v povezavi s Spletno stranjo, med drugim tudi za namene sledenja aktivnosti obiskovalcev naše Spletne strani in za pripravo statističnih podatkov o uporabi Spletne strani in stopenj odzivnosti. Mi in naši ponudniki storitev lahko uporabimo čiste GIFe v HTML formatu elektronskih sporočil, ki nam pomagajo izslediti stopnje odzivnosti elektronskih sporočil, meriti uspešnost naših marketinških akcij in ugotoviti kdaj so naša elektronska sporočila prebrana ali posredovana naprej.

Gradniki, aplikacije in podobne tehnologije.
Če se boste odločili za uporabo tehnologije, ki jo nudimo (kot je gradnik ali “widget”), bodo vsi osebni ali drugi podatki, ki jih posredujete preko te tehnologije, lahko na voljo javnosti, na primer, prek družabnih medijev ter drugih spletnih mest in platform, na katerih lahko te tehnologije dane v uporabo. Poleg tega imajo nekatere tehnologije sposobnost, da se bliskovito razširijo na druge lokacije (na primer, vaš prijatelj lahko na svoj blog objavi gradnik, ki vsebuje vaše podatke). Avon ni odgovoren za zbiranje, uporabo ali razkritje osebnih podatkov in/ali drugih podatkov, ki postanejo dostopni javnosti.


KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate dodatna vprašanja, nam pišite na elektronsko pošto info@avon.si ali pišite na naslednji naslov:

Avon d.o.o.
Vodovodna 99
1000 Ljubljana.