Slovenija
    |         |    

Zadnjič posodobljen dne: 11.09.2023

AVON

Pravilnik o piškotkih

AVON kot del skupine podjetij Natura &Co ("Natura &Co", "mi", "mi", "naši"), se v celoti zavzemamo za odgovorno zbiranje, uporabo in skrb za osebne podatke posameznikov. Ta politika piškotkov ("Politika") opisuje različne kategorije piškotkov ali podobnih tehnologij ("Piškotki"), ki se lahko uporabljajo v povezavi z Avon spletna stran do katere dostopate ("Stran") in kako jih lahko upravljate.

Upoštevajte, da podatke, zbrane s piškotki, če so osebni podatki, obdelujemo v skladu z našim Obvestilom o zasebnosti. Če imate vprašanje o tem, kako se uporabljajo vaši osebni podatki, se lahko obrnete na upravljavca podatkov prek ekipe pooblaščenca za varstvo podatkov (DPO).

Na naši Strani/Aplikaciji uporabljamo piškotke, ki nam med drugim pomagajo izboljšati vašo izkušnjo našega Strani/Aplikacije in zagotoviti, da bo delovala tako, kot pričakujete..

Kaj je piškotek?

Piškotki so besedilne datoteke, ki vsebujejo majhne količine informacij, ki jih spletna mesta/aplikacije, ki jih obiščete, prenesejo v vaš računalnik ali mobilno napravo.

Kdo nastavi piškotke?

 • Lastni piškotki: Ko obiščete našo Stran, vaš brskalnik prosi, da piškotke shrani v vašo napravo, da si zapomni informacije o vas, na primer vašo jezikovno nastavitev ali podatke za prijavo. Te piškotke nastavimo mi.
 • Piškotki tretjih oseb: Na naši Strani imamo tudi piškotke, ki jih nastavijo tretje osebe. To so piškotki iz domene, ki je drugačna od domene naše Strani, ki jo obiščete. Te piškotke tretjih oseb uporabljamo za naše oglaševanje in trženje.

Vrste piškotkov

Zdaj bomo pojasnili, katere piškotke uporabljamo na naši Strani in zakaj jih uporabljamo.

A. Kategorija

 • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključni za delovanje naše Strani/Aplikacije. Običajno se aktivirajo kot odziv na vaša dejanja in zahteve na naši Strani, na primer pri prijavi, nastavitvi nastavitev zasebnosti ali izpolnjevanju obrazcev. Blokirate jih lahko prek brskalnika, vendar nekateri deli naše Strani ne bodo delovali za vas, če so takšni piškotki blokirani.
 • Piškotki, ki niso nujno potrebni: Ti piškotki niso potrebni za pravilno delovanje naše Strani. Take piškotke zbiramo, ko privolite v to. Za soglasje vas prosimo v naši pasicah za piškotke ali v nastavitvah piškotkov Strani/Aplikacije ali v dovoljenjih Aplikacije.

B. Podkategorija

 • Analitični piškotki: Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšujemo delovanje naše Strani. Pomagajo nam pri razumevanju, katere strani so najbolj in najmanj priljubljene, in kako se obiskovalci premikajo po Strani. Vse informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so združene in zato anonimne. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali našo Stran in ne bomo mogli spremljati njenega delovanja.

Za analizo uporabe naše Strani uporabljamo tudi Google Analytics, ki s piškotki generira statistične in druge informacije. Če ne želite, da Google Analytics poroča o vaših podatkih o obisku strani, lahko na tej povezavi namestite dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics tukaj.

 • Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo naši Strani, da zagotovi funkcionalnost in personalizacijo ter omogočajo Strani, da si zapomni vaše izbire in prilagojene nastavitve preferenc (npr. velikost besedila). Lahko jih določimo mi ali tretji ponudniki, katerih storitve smo dodali na našo Stran. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.
 • Piškotki za ciljno usmerjenost: Ti piškotki zbirajo informacije o vaših navadah brskanja, da bi bilo oglaševanje ustrezno za vas in vaše interese. Na naši Strani jih lahko nastavijo naši oglaševalski partnerji. Ta podjetja jih lahko uporabljajo za izgradnjo profila vaših interesov in prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Ne shranjujejo neposredno osebnih podatkov, ampak temeljijo na edinstveni identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne dovolite, boste deležni manj ciljno usmerjenega oglaševanja.

[To spletno mesto občasno uporablja spletne oglaševalske programe različnih tretjih ponudnikov, kot so »Google Ads, v uporabnikovem brskalniku pa so lahko nameščeni s tem povezani piškotki za sledenje konverzijam. Informacije, ki jih zberejo piškotki za sledenje konverzijam, uporabljajo takšni tretji ponudniki za zagotavljanje informacij, kot so statistika konverzij uporabnikov, ki so se odločili za sledenje konverzijam. Iz teh informacij lahko ugotovimo, kdaj posamezni obiskovalec spletnega mesta po interakciji z našimi oglasi na teh platformah zaključi dogodek (na primer opravi nakup). Če teh piškotkov v napravi ne želite dovoliti, jih boste morda lahko deaktivirali prek uporabniških nastavitev v vašem internetnem brskalniku, na primer Google piškotek za sledenje konverzijam lahko deaktivirate prek uporabniških nastavitev v vašem internetnem brskalniku.].

[Prav tako uporabljamo Google Ads kode za ponovno trženje za beleženje, ko si uporabniki ogledajo določene strani ali izvedejo določena dejanja na spletnem mestu. To nam omogoča, da v prihodnosti zagotovimo ciljno usmerjeno oglaševanje. Če od nas ne želite prejemati te vrste oglaševanja, ga lahko onemogočite z uporabo strani za odjavo DoubleClick na tej povezavi ali strani za odjavo Network Advertising Initiative na tej povezavi.].

 • Piškotki družbenih omrežij: Te piškotke vstavijo storitve družbenih omrežij, ki jih dodamo na našo Stran, da lahko delite naše vsebine z vašimi stiki. Vaše brskanje lahko spremljajo na drugih Straneh in prilagajajo oglaševanje na drugih Straneh na podlagi vaših interesov. Če teh piškotkov ne dovolite, morda ne boste mogli videti ali uporabljati takih orodij za deljenje.

Kako dolgo bodo piškotki ostali v moji napravi?

Dolžina časa, ki ga piškotek ostane v napravi, je odvisna od tega, ali gre za "sejni" ali "trajni" piškotek.

 • Sejni piškotki: trajajo, dokler ne prenehate brskati. Ustvarjeni so začasno. Ko zaprete brskalnik, se izbrišejo vsi sejni piškotki.
 • Trajni piškotki: trajajo, dokler ne potečejo ali se izbrišejo.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je trajnih in potečejo med 30 minutami in dvema letoma od datuma, ko so preneseni v vašo napravo. Oglejte si naslednji razdelek o tem, kako upravljati piškotke in če želite več informacij o tem, kako jih odstranite, preden potečejo.

Vaš nadzor nad piškotki:

 • Dobiti moramo vaše soglasje za pošiljanje piškotkov v vaš računalnik ali mobilno napravo, razen če so piškotki nujno potrebni za zagotavljanje storitev za vas ali če veljavni zakoni omogočajo drugače. Piškotki ne shranjujejo nobenih podatkov, ki bi vas lahko osebno identificirali. Ko ti piškotki zbirajo osebne podatke, so zakonita podlaga za takšno obdelavo naši zakoniti poslovni interesi v skladu z veljavnimi zakoni.
 • Piškotke naše Strani lahko zavrnete ali sprejmete in nastavite nastavitve piškotkov, ko prvič dostopate do naše Sstrani ali jih kadar koli


 • Uporabite lahko tudi nastavitev piškotkov v brskalniku. Ustrezne informacije o nastavitvah brskalnika lahko najdete tudi na spletni strani ponudnika brskalnika prek vašega zavihka za pomoč, za informacije o pogosto uporabljenih brskalnikih lahko uporabite povezavo, ki ni povezana z nami.
 • Če želite onemogočiti piškotke v naši Aplikaciji, glejte Nastavitve v vaši mobilni napravi.
 • Razen če je piškotek nujno potreben, lahko kadarkoli prekličete soglasje za naše piškotke, tudi če ste prej privolil. Zavedajte se, da ko prekličete soglasje, to ne izbriše samodejno piškotkov, ki so že v vaši napravi v skladu s prejšnjim soglasjem. Te piškotke boste morali ročno izbrisati tako, da upoštevate navodila v spletnem brskalniku in/ali napravi.

Kontaktirajte nas: AVON lahko to Politiko od časa do časa spremeni. Prosimo, upoštevajte datum na koncu te strani, da vidite, kdaj je bila ta Politika nazadnje spremenjena. Spremembe te Politike bodo učinkovite, ko bomo revidirano različico dali na voljo naši Strani/Aplikaciji.

Vsa vprašanja, pripombe ali zahteve v zvezi s to Politiko naslovite na ekipo DPO tukaj.

DATUM ZAČETKA VELJAVNOSTI: 11.09.2023.